HenkilöarvioinTI

Psykologinen henkilöarviointi tarjoaa syvällistä ja luotettavaa tietoa henkilön motivaatiotekijöistä, vahvuuksista ja kehittämisalueista suhteessa työtehtävään ja työkulttuuriin. Henkilöarvioinnin hyödyntäminen rekrytoinnin yhteydessä auttaa varmistamaan parhaan mahdollisen rekrytointipäätöksen.  

Tunnista sopivin ehdokas

Tunnista sopivin ehdokas

Rekrytointiprosessin osana käytetty henkilöarviointi auttaa tunnistamaan sopivimman ehdokkaan kärkikandidaattien joukosta. Monimenetelmäinen henkilöarviointi on tutkitusti paras menetelmä henkilön työ­suoriutumisen ennustamisessa.

Ehdokkaan sopivuutta tehtävään arvioidaan sekä haettavan tehtävän että organisaatiokulttuurin näkökulmasta – peilaamme ehdokkaan vahvuuksia ja motivaatiotekijöistä suhteessa haettavaan tehtävään ja organisaatioon. 

Hyvä yhteensopivuus näkyy työntekijän hyvinvointina ja tuloksekkaana toimintana, edesauttaen organisaation menestystä.

INHIMILLINEN JA EHDOKASTA KUNNIOITTAVA LÄHESTYMISTAPA

Tapamme tehdä henkilöarviointeja on inhimillinen: huomioimme työssämme vahvasti paitsi asiakasyritystemme liiketoiminnan lainalaisuuksia, myös yksilön tarpeita, luontaisia taipumuksia ja työhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Tiedämme, että työyhteisön hyvinvointi lisää myös tuottavuutta. Kohtaamme henkilöarviointiin osallistuvat ehdokkaat  inhimillisesti ja yksilöllisesti.

Arvioinnissa ehdokasta kunnioittava lähestymistapa

ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA PALVELUSTAMME

GREEN BUILDING COUNCIL FINLAND

”Olemme käyttäneet Ikigain palveluita rekrytointipäätöksen tukena useassa tärkeässä rekrytoinnissamme. Henkilöarvioinnin tuottama syväluotaava analyysi siitä, millainen henkilö on kyseessä ja mitkä ovat hänen vahvuuksia ja mistä asioista hän motivoituu on todella arvokasta tietoa meille. Olemmekin hyödyntäneet näitä tietoja yhtenä valintaperusteena. Henkilöarvioinnin tulokset ovat vastanneet hyvin sitä, millaiseksi henkilö on osoittautunut työssä ja työyhteisössä – Inka ja Elina ovat työssään asiantuntevia ja ammattitaitoisia. Yhteistyö Ikigain kanssa on ollut joustavaa, suoraviivaista ja tehokasta.”

Green Building Council Finland Mikko Nousiainen
EHDOKKAIDEn KOKEMUKSIA HENKILÖARVIOINNISTAMME

”Olen käynyt aiemmin henkilöarvioinnissa toisessa henkilöarviointifirmassa. IKIGAI Assessmentsin henkilöarviointiprosessi erottui kilpailijastaan positiivisesti: henkilöarviointi eteni sujuvasti ja tehokkaasti ja se oli jokaisen vaiheensa osalta laadukkaasti toteutettu. Tunnistin arviointilausunnosta itseni hyvin, ja psykologikonsultin kanssa käymäni sparrauskeskustelu tuloksista auttoi ymmärtämään itseäni lisää. Kaiken kaikkiaan IKIGAI:n henkilöarviointi jätti myönteisen kokemuksen, vaikka en tullutkaan valituksi hakemaani tehtävään.”

 

”Henkilöarvioinnissa onnistuttiin luomaan myönteinen ja turvallinen ilmapiiri, jossa ei tuntenut olevansa syynissä tai arvostelun kohteena. Uskon, että tämä mahdollisti sen, että pystyin olemaan arviointitilanteessa oma itseni ja pohtimaan itseäni avoimesti. Arviointilausunnosta tunnistin itseni suurimmalta osin, mutta paria kohtaa jäin sen pohjalta pohtimaan. Sparrauskeskustelu auttoi kuitenkin ymmärtämään myös näitä kohtia.”

”Monissa rekrytointiprosesseissa kandidaatti voi kokea, että häntä syynätään ja asetelma voi tuntua painostavalta. IKIGAI:n henkilöarviointiin osallistuessani tätä kokemusta ei minulle tullut – päinvastoin, koin tulleeni kohdatuksi kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti, ja arviointi oli mielenkiintoinen kokemus.”

”Henkilöarviointi oli hyvä kokemus, vaikka en tullutkaan valituksi tehtävään. Tunnistin itseni henkilöarviointilausunnosta hyvin. Lausunto oli suorastaan voimaannuttava, ja olenkin lukenut sen läpi jo useaan kertaan. Tuntuu etuoikeutetulta, että minun pohtimiseeni ja kehittymiseni tukemiseen on käytetty näin runsaasti aikaa.”

 

Miksi hyödyntää HENKILÖARVIOINTEJA rekrytointitilanteessa?

1

Varmistat parhaan mahdollisen rekrytointi­päätöksen ja teet kärkikandidaattien vertailusta helpompaa ja luotettavampaa

2

Minimoit virherekrytoinnin mahdollisuuden

3

Hankit tärkeää lisätietoa henkilön johtamisen ja perehdyttämisen tueksi

4

Varmistat sopiiko henkilö työkulttuuriinne

5

Edesautat uuden työntekijän sitoutumista tarjoamalla hänelle mahdollisuuden varmistaa, vastaako työ hänen motivaatiotekijöitään

6

Tarjoat arviointiin osallistuvalle ehdokkaalle mahdollisuuden saada itsetuntemusta syventävää tietoa kehittymisensä tueksi.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä tietosuojaselosteen mukaisesti, sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön